Teleurstelling bij Ferro na de 1-0. Foto: Jesper Giesen

Teleurstelling bij Ferro na de 1-0. Foto: Jesper Giesen

ROTTERDAM - Vitesse is er vrijdagavond niet in geslaagd om in het tweede competitieduel punten te pakken. Het ging in Kralingen met 3-1 onderuit op bezoek bij promovendus Excelsior. De ploeg uit Arnhem kon de snelle 2-0 achterstand uit de eerste helft niet meer te boven komen. Door dit resultaat staat Vitesse voorlopig onderaan in de Eredivisie.

Toch enigszins verassend had Letsch besloten om niemand te vervangen na de harde nederlaag van vorige week tegen Feyenoord. Ook doelman Jeroen Houwen bleef, ondanks zijn matige optreden van vorig weekend, staan onder de lat. Met Excelsior trof Vitesse een ploeg die wel goed van start was gegaan. De Kralingers wonnen vorige week op bezoek bij Cambuur.

Revancheren

Vitesse liet in de beginfase zien dat het zich wilde revancheren voor het duel met Feyenoord. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers. Maxi Wittek en Toni Domgjoni waren het dichtste bij een treffer, maar doelman Stijn van Gassel bleek een sta in de weg. Aan de andere kant bleek Excelsior een stuk effectiever met de kansen om te springen.

Kharchouch

Na een ingooi vanaf de rechterkant kon de ijzersterke spits Redouan Kharchouch zijn duelkracht laten zien. De spits controleerde de bal, draaide simpel weg bij Ferro en scoorde eenvoudig, 1-0. Enkele minuten later kon de aanvaller wederom belangrijk zijn voor zijn ploeg. Na een pass van Azarkan besloot Kharchouch de bal over de uitgekomen Houwen te lobben, 2-0.

Comeback

Gelukkig voor het goed gevulde uitvak kon Vitesse nog wat terug doen. De ploeg kwam in de loop van de wedstrijd beter in het spel maar kreeg geen grote kansen. Uiteindelijk was het weer Manhoef die voor groot gevaar zorgde namens de Arnhemmers, maar Van Gassel kon zijn schot nog keren. Echter was daar spits Frederiksen die Vitesse hoop bezorgde en de rebound benutte, 2-1.

Beslissing

Na de rust was de wedstrijd beduidend minder spectaculair. Vitesse bleek niet bij machte om het defensieve blok van Excelsior te doorbreken. Het enige gevaar kwam uit vrije trappen van Frederiksen, maar telkens was doelman Van Gassel alert. In de slotfase was het de thuisploeg, via wederom Kharchouch, die de pot in het slot gooide. Ditmaal behield de spits het overzicht en zette Kenzo Goudmijn voor een gapend doel, 3-1.

Rood

Tot over maat van ramp kreeg Sondre Tronstad ook nog een rode kaart, na ingrijpen van de VAR. Een domper voor de ploeg van Letsch, die momenteel in de hoek lijkt te zitten waar de klappen vallen. Volgende week krijgt Vitesse een nieuwe kans, dan speelt ploeg in GelreDome tegen het Friese sc Heerenveen. Aftrap is op zaterdagmiddag om 16.30 uur.

Deel dit artikel