Ankeiler: De gemeente Doesburg wil Oekraïense vluchtelingen opvangen in het oude schoolgebouw van Horizon De Ooi. Volgens de gemeente is dat de enige geschikte locatie.

- De gemeente Doesburg wil Oekraïense vluchtelingen opvangen in het oude schoolgebouw van Horizon De Ooi. Volgens de gemeente is dat de enige geschikte locatie. In het gebouw kunnen maximaal veertig mensen worden opgevangen.

Het pand werd bewoond door anti-kraakbewoners. De brandweer deed onderzoek in het verouderde schoolgebouw en concludeert dat het pand na wat aanpassingen geschikt is voor de opvang.

Nog veel onbekend

Hoeveel vluchtelingen er daadwerkelijk naar Doesburg komen is nog niet bekend. Ook kan de gemeente nog niet vertellen of het gaat om alleenstaanden of gezinnen. Verder is het niet duidelijk wanneer en voor hoe lang de opvang is.

Het gebouw wordt nu gebruikt voor bijeenkomsten van de wijkraad. De gemeente stelt dat dat ook nog mogelijk is als er al mensen worden opgevangen in het pand. Het is nog niet bekend wanneer de eerste vluchtelingen naar Doesburg komen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.