Bevat Video: Video
Ankeiler: Vier keer komen ze samen om door middel van koken nieuwe mensen en culturen te leren kennen.

- Vier keer komen ze samen om door middel van koken nieuwe mensen en culturen te leren kennen. Dat doen de nieuwe Arnhemse meisjes, een groep Arnhemse vrouwen uit diverse culturen. Ze wisselen recepten uit en dragen hun steentje bij.

Voor de meeste vrouwen is dat de reden waarom ze zich hebben opgegeven: “Ik ben heel blij dat ik iets kan doen voor de bewoners en de mensen bij elkaar kan brengen”.

De inspiratie voor het project komt voort uit de ‘Arnhemse meisjes’. Deze koekjes worden geserveerd als er iets te vieren valt. Inmiddels zijn ze wat verouderd en heeft iedereen zijn eigen recepten om het leven te vieren. Zo ook de nieuwe Arnhemse meisjes. De groep bestaat uit vrouwen die al hun hele leven in Arnhem wonen en vrouwen met een andere afkomst uit bijvoorbeeld Libanon. Ze inspireren elkaar met gerechten uit eigen land.

“Neem gewoon een ui, een stuk knoflook, paprika en tomaat en ga alle landen langs de Middellandse Zee langs. Iedereen heeft een ander recept en dat inspireert me zo ontzettend."

Allon Cheng, een van organisatoren: “Wij willen door middel van eten de bewoners met elkaar verbinden”. Hij hoopt dat mensen door het proeven van de gerechten uit verschillende culturen meer waardering voor elkaar gaan krijgen.

Wijkdiner om het leven te vieren

De groep werkt samen toe naar het wijkdiner van Malburgen op 23 en 24 september, waar ze de recepten gaan koken voor de buurtbewoners. Dit is het tweede jaar dat het wijkdiner van Malburgen word gehouden.

Het culinaire erfgoed van de nieuwe Arnhemse meisjes staat dit jaar centraal. Zij delen samen met Allon de gerechten die zij maken om het leven te vieren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel