Bevat Video: Video
Ankeiler: Van Zündapp tot Vespa, het staat allemaal klaar om mee te doen aan de Brommers kieken toertocht in Groessen.

- Van Zündapp tot Vespa, het staat allemaal klaar om mee te doen aan de Brommers kieken toertocht in Groessen. De 5e editie van de toch zorgt voor veel deelnemers, het hoogste aantal tot nu toe. Het zijn er 53.

De organisatie van de toertocht is Gruosna 838, dat maakt deel uit van carnavalsvereniging De Deurdreiers uit Groessen, en heeft een toertocht van ongeveer 100 kilometer voorbereid. De route eindigt met de zeepkistenrace in Groessen, waarna liefhebbers tijdens het evenement de brommers van dichtbij kunnen bekijken.

De tocht maakt veel los bij de deelnemers: “Je voelt je weer jong, het is net als vroeger”, glundert deelnemer Bart Willemsen. Samen met zijn vriendengroep genaamd: ‘De nozems’, delen ze de zelfde passie en doen elk jaar mee met het evenement. “Het gaat helemaal nergens over, het is gewoon gezellig”, vertelt ‘nozem’ Marco Blom, “het toeren is heerlijk, het hoeft niet eens hard te gaan.”

“Gaan met die banaan”

Elk jaar komen er meer deelnemers bij. Waar het begon met ongeveer 20 deelnemers is de groep inmiddels meer dan verdubbeld. Zaterdag had de vereniging 32 aanmeldingen, toch zijn er nog veel op het laatste moment bij gekomen. Daar heeft organisator van het evenement, René van Brandenburg wel een verklaring voor. “Ik denk dat veel mensen vanmorgen uit het raam keken en dachten hé het is mooi weer we trekken hem uit de schuur en gaan met die banaan,” lacht de organisator.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.