Ankeiler: Het gemeentelijke loket in Arnhem-Zuid opent donderdag weer zijn deuren. De vestiging in Winkelcentrum Kronenburg sloot begin dit jaar opnieuw vanwege corona.

- Het gemeentelijke loket in Arnhem-Zuid opent donderdag weer zijn deuren. De vestiging in Winkelcentrum Kronenburg sloot begin dit jaar opnieuw vanwege corona. Opengaan bleek daarna niet direct mogelijk door personeelsgebrek. Het leidde tot de nodige ophef van partijen die op het belang wezen van deze voorziening voor alle 70.000 inwoners ten Zuiden van de Rijn.

Wethouder Bob Roelofs is dan ook 'heel blij dat Loket Zuid weer open kan'. "Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat Arnhemmers de gemeente dichtbij hebben voor praktische zaken als een paspoort, maar ook voor vragen." Roelofs zegt de reuring die ontstond vanwege de 'noodzakelijke tijdelijke sluiting' dan ook wel te begrijpen.

Nieuwe informatiebalie

Afspraken om het heropende loket te bezoeken voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, kunnen nu al worden gemaakt. Nieuw is dat op deze locatie een informatiebalie wordt geopend. Daar kunnen inwoners zonder afspraak binnenlopen voor vragen.

Zie ook: Gemeenteloket in Arnhem-Zuid mogelijk dit jaar heropend: 'Zonder crisis, oorlog of corona'

Deel dit artikel