Ankeiler: Een drietal jongeren heeft zaterdagavond een steen door de ruit van De Waag in Doesburg gegooid.

- Een drietal jongeren heeft zaterdagavond een steen door de ruit van De Waag in Doesburg gegooid. De eigenaar van het stadsbierhuis besloot de beelden van drie jongens online te zetten. Hij laat via Facebook weten de jongeren tot 1 oktober de tijd te geven om hun gezicht te laten zien, anders stapt hij naar de politie.

De gasten van De Waag in Doesburg worden zaterdagavond rond 21.45 uur verrast met een knal. Waarna de ruit breekt, er is niemand gewond geraakt. “De drie jongens zijn goed te zien op de camerabeelden”, laat eigenaar Roy Kappert weten. Omdat het een monumentaal pand is, is het niet een kwestie van 'zomaar repareren.'

Kappert: “Er moet weer passend glas in lood in gezet worden.” De kosten voor de eigenaar zullen tussen de 150 en 200 euro zijn. “De bedragen voor het herstel zijn niet eens zo schokkend maar het gaat om het principe”, laat hij weten.

De eigenaar van het stadsbierhuis geeft de jongeren tot 1 oktober om hun gezicht te laten zien. “Ik wil graag met ze rond tafel om het gesprek aan te gaan.” De eigenaar zegt niet boos te zijn. “Die jonge jongens hebben geen idee wat voor schade ze aanrichten, en nog erger, wat de gevolgen hadden kunnen zijn.”

"Anders mag de politie hen een wijze les leren"

Mochten de jongens besluiten niet langs te komen bij de Waag? “Dan doe ik aangifte en dan mag de politie hen even een wijze les leren”, legt Kappert uit.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel