Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Een tekening van de nieuwe brandweerkazerne. Foto: RTV Connect
Ankeiler: Na een proces van ongeveer 9 jaar is het zover: de nieuwe brandweerkazerne van Wolfheze wordt gebouwd.

- Na een proces van ongeveer 9 jaar is het zover: de nieuwe brandweerkazerne van Wolfheze wordt gebouwd. Dit moment wordt gevierd door de brandweerlieden en burgemeester Agnes Schaap. Samen plaatsen zij een tijdcapsule in de fundering die deze week onder beton wordt gestort.

Dit moment wilde de ploegcommandant Herry Kelderman niet aan zich voorbij laten gaan: “Met een kleine groep wilde ik dit toch vieren.” Wat er in de tijdcapsule zit wil Kelderman niet verklappen, “dat is voor als het gebouw ooit weer gesloopt gaat worden.”

Lees het artikel verder onder de video.

Dit traject ligt al heel lang op de tekentafel, “Geduld is het woord waar ik dit project mee zou omschrijven,” lacht Kelderman. Samen met de gemeente moest er een nieuw plan gemaakt worden, omdat de huidige kazerne niet meer aan de eisen voldoet. “We kunnen er maar één wagen in kwijt en hebben dan nog maar anderhalve meter bewegingsruimte over daaromheen,” beschrijft Kelderman. De huidige kazerne is verouderd en grenst aan een fietspad dicht bij een basisschool, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Volgend jaar in gebruik

“Ik wist dat het ging lukken”, legt burgemeester Agnes Schaap uit. “Maar er waren zoveel factoren waardoor het telkens vertraagd werd. Zo moest er een stuk grond van Pro Persona aangekocht worden,” begint de burgemeester, “corona maakte het niet makkelijker, maar ook de oorlog in Oekraïne, materiaalprijzen, enzovoorts”.

Volgens de huidige planning is de nieuwe brandweerkazerne aan de Parallelweg in april 2023 klaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel