Ankeiler: De studentenwedstrijd Student City Challenge Arnhem moet ertoe leiden dat meer studenten naar de Rijnstad komen om te studeren.

- De studentenwedstrijd Student City Challenge Arnhem moet ertoe leiden dat meer studenten naar de Rijnstad komen om te studeren. Tijdens de wedstrijd moeten de studenten een zelf bedacht probleem zien op te lossen.

De deelnemers in vier categorieën dachten bijvoorbeeld na over hoe er verstandiger kan worden omgegaan met voedsel. Het was voor de vijfde keer dat de 'hackathon' werd georganiseerd.

Vooruitgang

De studenten die de meeste vooruitgang toonden in het oplossen van hun probleem kwamen als winnaar uit de bus. De studenten moesten nadenken over de thema's diversiteit en inclusie, hybride samenleving, wonen en klimaatverandering. Hun ideeën moesten voor publiek en jury worden gepresenteerd.

De studenten werden door professionele coaches geholpen en besteedden twee dagen aan het vinden van oplossingen. Het idee om een goedkope en biologische supermarkt te beginnen kwam als winnaar uit de bus. Via virtuele realiteit krijgen klanten in die supermarkt tijdens het shoppen deugdelijke informatie over gezonde gewoontes. Volgens de winnaars zou dit leiden tot gedragsverandering op de langere termijn.

Uiteindelijk is het hele evenement ook een instrument om het beeld te versterken dat Arnhem een leuke stad is om te studeren. Ook moet de wedstrijd voorkomen dat jongeren na hun studie vertrekt naar de Randstad.

Het winnende team bestaat uit:
Kira Jonckheere (Hogeschool Van Hal Larenstein- Tuin- en Landschapsinrichting), Swapnil Baste (Hogeschool Van Hal Larenstein - International Business in Food and Flowers), Lindy Damen (Rijn IJssel - Marketing en Communicatie) en Shrenik Bora (Hogeschool Van Hal Larenstein - International Business in Food and Flowers).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.