Ankeiler: De vluchtelingen die nu aan de Nico Bovenweg in Oosterbeek verblijven, mogen daar tot 1 augustus 2023 blijven.

- De vluchtelingen die nu aan de Nico Bovenweg in Oosterbeek verblijven, mogen daar tot 1 augustus 2023 blijven. Dat zegt de gemeente Renkum donderdag, in antwoord op het verzoek van het COA om de opvang in de gemeente langer mogelijk te maken.

Het COA verzorgt sinds juni de huisvesting van vluchtelingen aan de Nico Bovenweg 44 in Oosterbeek. De overeenkomst tussen het het centraal orgaan en de gemeente loopt tot 1 februari 2023. De organisatie heeft de gemeente gevraagd om de opvang met zes maanden te verlengen, tot 1 augustus 2023.

De geplande woningbouw aan de Nico Bovenweg start niet vóór die datum, waardoor het mogelijk is om de opvangperiode te verlengen.

‘Morele verantwoordelijkheid’

In heel het land en ook in onze regio is nog steeds dringend behoefte aan opvangplekken voor asielzoekers. De nood blijft groot en de beelden en verhalen uit de opvangcentra zijn schrijnend, vindt de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan een morele verantwoordelijkheid te voelen om een bijdrage te leveren in het oplossen van deze crisis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.