Bevat Video: Video
Ankeiler: Een krop sla rechtstreeks van een kweker, een potje honing bij een stalletje langs de weg en weer verderop een stuk kaas en koekjes.

- Een krop sla rechtstreeks van een kweker, een potje honing bij een stalletje langs de weg en weer verderop een stuk kaas en koekjes. Met de vernieuwde Fietsen voor mijn Eten - routekaart kun je op de fiets boodschappen doen bij lokale aanbieders in en om Arnhem. En dat zijn er inmiddels al zo'n veertig.

Loes van der Meulen uit Arnhem, was een paar jaar geleden één van de initiatiefnemers van de routekaart. Als zogeheten voorfietser ging zij in 2020 zelf langs bij de eerste deelnemers. Van der Meulen: "Ja dan fietste ik rond en dacht ik, oohh dit is leuk, die komt op de kaart!" En nog steeds ziet zij langs de weg stalletjes waarvan zij denkt, die kan er ook bij.

Fietsen voor mijn eten is sinds de start in 2017 in Zeeland, landelijk gegroeid en is nu bijna overal te vinden. Fietsen voor mijn eten wil mensen in beweging krijgen en bewustere keuzes omtrent voeding helpen maken. Want het brengt consumenten die zelf hun eten bij elkaar fietsen en houders van stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers met gezonde voeding bij elkaar. "Het is vooral heel leuk", maar of het sneller is dat betwijfeld Van der Meulen. "Je moet er wel even de tijd voor nemen want het duurt op de fiets wel wat langer."

Om de vernieuwde routekaart te promoten, organiseren de aanbieders in de herfstvakantie, van 22 tot en met 30 oktober, allerlei leuke en lekkere activiteiten. Zo is er een rondleiding bij De Kwekerij van zorgboerderij Siza, kunnen bezoekers soep eten en broodjes roosteren boven het vuur bij Hof Bredelaar en malen molenaars bij De Witte graan waar ze kabouterkoekjes van bakken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.