Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De Oekraïense vlag op het gemeentehuis van Duiven. Foto: RTV Connect / Hossein Ahmadizadeh
Ankeiler: Een tijdelijk AZC valt niet te combineren met flex-woningen voor woningzoekenden zoals starters en spoedzoekers.

- Een tijdelijk AZC valt niet te combineren met flex-woningen voor woningzoekenden zoals starters en spoedzoekers. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de gemeente Duiven liet doen naar een mogelijk 'AZC +'.

In het onderzoek is gekeken naar mogelijkheden om opvang voor asielzoekers te combineren met tijdelijke woningen voor bestaande inwoners. Het idee was om een combinatie te maken voor starters, spoedzoekers en statushouders. Daar wordt nu vanaf gezien, vertelt wethouder Dominique van Dam in gesprek met streekomroep RTV Connect.

De wethouder spreekt van een nieuwe koers die de gemeente wil varen.

"We willen perspectief bieden aan verschillende doelgroepen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om lokale woningzoekenden, zoals starters en spoedzoekers. Daarnaast hebben we een verantwoordelijkheid voor statushouders en asielzoekers. Het onderzoek laat zien dat een combinatie van een tijdelijk AZC en flex-woningen op één locatie lastiger is dan we dachten. Vandaar de nieuwe koers."

De Oekraïense vlag op het gemeentehuis van Duiven - Foto: RTV Connect / Hossein Ahmadizadeh

Thema-avond

Het gemeentebestuur spreekt van een voorgenomen besluit. Omdat het college de gemeenteraad wil betrekken komt het onderwerp op de agenda van de raad.

Op 15 november gaat het college van B&W met de gemeenteraad van Duiven in gesprek over de uitkomsten van het onderzoek en de nieuwe koers die het gemeentebestuur wil gaan varen. "De samenleving is daarbij ook van harte uitgenodigd", zegt de wethouder tegen RTV Connect.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.