Bevat Video: Video
Ankeiler: Vitesse-trainer Phillip Cocu roemde de teamprestatie na afloop van het 2-2 gelijkspel bij Ajax. Cocu zei dat de ploeg als een eenheid had gestreden voor het resultaat.

- Vitesse-trainer Phillip Cocu roemde de teamprestatie na afloop van het 2-2 gelijkspel bij Ajax. Cocu zei dat de ploeg als een eenheid had gestreden voor het resultaat. De Arnhemmers waren nog dichtbij de overwinning, 'dat was iets te veel van het goede geweest', aldus Cocu.

In zijn reactie zei Cocu dat het elftal zich goed had gehouden aan het plan. Door de ruimtes klein te houden en de linies kort op elkaar te zetten. Ondanks de vroege tegengoal van Tadic, lieten de Arnhemmers zich niet van de wijs brengen. De trainer verwachtte vanuit de compacte samenstelling mogelijkheden voor Yapi en Manhoef, en die kwamen er.

Voorbeelden

In de voorbereiding op de wedstrijd had Cocu het team voorbeelden laten zien hoe zij (Ajax, redactie) enkele doelpunten tegen kreeg. Vitesse had op sommige momenten het geluk aan haar zijde, 'maar dat dwing je misschien wel af'. 'Ik heb strijd en passie gezien en lef om te voetballen', aldus de trainer. Vitesse reist zo met meer zelfvertrouwen af naar de laatste wedstrijd voor de winterstop, zondag bij Go Ahead Eagles.

Bijdrage

Million Manhoef was de gevierde man bij de Arnhemmers. Met zijn twee doelpunten had hij een groot aandeel in het behaalde punt. Toch sprak ook hij na afloop vooral van een teamprestatie. 'Ik ben blij dat ik mijn steentje heb bijgedragen', aldus de aanvaller.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel