Ankeiler: Twee voetgangers zijn vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de Jansbuitensingel in Arnhem.

- Twee voetgangers zijn vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de Jansbuitensingel in Arnhem. De slachtoffers, een 53-jarige vrouw en een 60-jarige man uit Arnhem, zijn met ernstig verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 21.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd, omdat er een aanrijding had plaatsgevonden waarbij twee mensen gewond zouden zijn geraakt door een auto. "Wat er precies is gebeurd zijn wij aan het onderzoeken", zegt een woordvoerder van de politie.

Er is een traumahelikopter geland bij Park Sonsbeek om medische assistentie te verlenen. Beide slachtoffers zijn per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobilist is een 32-jarige man uit Westervoort. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. "Bij dit soort incidenten wordt standaard een drugs- en alcoholtest gedaan", laat de politie weten. Zover duidelijk was de man uit Westervoort niet onder invloed.

De Jansbuitensingel heeft vrijdagavond in één richting dichtgezeten vanwege onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Meer over

Deel dit artikel