Ankeiler: Leerlingen van het Beekdal Lyceum stonden zondagmorgen stil bij het Joods Monument ‘Laatste Bagage’.

- Leerlingen van het Beekdal Lyceum stonden zondagmorgen stil bij het Joods Monument ‘Laatste Bagage’. Op de Jonas Daniel Meijerplaats werden de 1.600 Joodse Arnhemmers herdacht die zijn afgevoerd tijdens de tweede Wereldoorlog, waarvan een groot gedeelte niet is teruggekomen.

De middelbare scholieren hebben, net als vorig jaar, het voortouw genomen tijdens de herdenking van de slachtoffers van de Jodenvervolging. De leerlingen van het Beekdal Lyceum droegen een aantal gedichten voor tijdens de herdenking.

tentoonstelling

De studenten zijn de afgelopen tijd bezig geweest zich meer te verdiepen in het onderwerp, en zijn op zoek gegaan naar de achtergronden van de mensen die werden vermoord. De werken van de leerlingen die uit dit project zijn gekomen, waren na de herdenking te zien in de Eusebiuskerk.

Tijdens de herdenking is er door de burgemeester gesproken, opperrabbijn Binyomin Jacobs en rector van het Beekdal Lyceum, Niels van de Graaff. Daarna werden bloemen gelegd bij het monument om de herdenking af te sluiten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel