Afdrukken
Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Het eerste vrouwenelftal van VDZ heeft zondagmiddag nipt verloren van koploper RKSV Nuenen. Op Sportpark ’t Cranevelt werd het 1-2 voor de Brabantse ploeg.

- Het eerste vrouwenelftal van VDZ heeft zondagmiddag nipt verloren van koploper RKSV Nuenen. Op Sportpark ’t Cranevelt werd het 1-2 voor de Brabantse ploeg. Het verlies was onnodig, want het duel tussen de nummers 1 en 3 van de Eerste Klasse C ging gelijk op.

VDZ kwam na een klein half uur op voorsprong. Julia Arbeek speelde de bal tussen twee speelsters van Nuenen door en schoof de bal daarna beheerst langs Jessie Aarts het doel in. Kort voor rust was te merken dat de speelsters van Nuenen gefrustreerd raakten. Dat leidde op slag van rust nog tot een gele kaart voor Romy van Oorschot.

Met meer vuur dan in de eerste helft kwam RKSV Nuenen uit de kleedkamer en viel eigenlijk bijna vanuit het niets de 1-1 achter keeper Joelle van den Brink van VDZ. Daarna ging het spel op en neer met geen grote kansen voor beide ploegen. Na goed spelen van Nuenen kwam de ploeg in de 74e minuut op 1-2. Er volgden nog enkele kansen voor VDZ om gelijk te maken, waarvan de grootste diep in de tweede helft uit een vrije trap kwam van Iris Polman, maar haar schot ging net over.

Trainer Joost van Elden hield ondanks de nederlaag een positief gevoel over aan de wedstrijd.