Ankeiler: Voor alle klassen van basisschool De Carrousel in Zevenaar die les kregen op de locatie aan de Bizetstraat waar vorige week brand uitbrak, is nieuw onderdak gevonden.

- Voor alle klassen van basisschool De Carrousel in Zevenaar die les kregen op de locatie aan de Bizetstraat waar vorige week brand uitbrak, is nieuw onderdak gevonden. Vanaf maandag kunnen ze daar terecht. Dat vertelt directrice Petra van den Brink. Aan de Bizetstraat, zal haar school niet meer terugkeren.

Op dit moment wordt de hoofdlocatie aan de Kardinaal de Jongstraat verbouwd, legt Van den Brink uit. Dat was ook de reden dat een aantal klassen tijdelijk op de door brand getroffen locatie zat. Voor een van de klassen wordt nu alsnog ruimte vrijgemaakt op de hoofdlocatie. Volgend schooljaar is de verbouwing daar klaar en zullen alle klassen intrekken in het vernieuwde gebouw.

Liemers College helpt

De directrice is ontzettend blij dat ze voor de rest van dit schooljaar leslocaties heeft kunnen vinden, zodat het thuiszitten en online les krijgen zoveel mogelijk beperkt blijft. Haar collega's van het Liemers College staken daarvoor proactief de helpende hand toe, waar zij erg dankbaar voor is, benadrukt de schooldirectrice.

Haar groepen 6, 7 en 8 krijgen vanaf volgende week namelijk les aan de locatie Zonegge van het Liemers College. Ook heeft De Carrousel drie combinatieklassen waar voltijd hoogbegaafdenonderwijs wordt gegeven. Die gaan naar locatie de Heerenmäten, waar onder meer ook het voortgezet hoogbegaafdenonderwijs van het Liemers College zit. "Een kansrijke combinatie", ziet Van den Brink. "Die aansluiting is superfijn."

Les in sporthal en bij kinderopvang

Sinds de brand vorige week dinsdag in de meterkast uitbrak en het schoolgebouw 'pikzwart van de rook' kwam te staan, is er heel wat gebeurd, ziet Van den Brink. De volgende dag waren de kinderen vrij, waarna er donderdag met iedereen contact is opgenomen. Afgelopen vrijdag was er voor alle klassen ruimte gemaakt in de sporthal voor een gesprek met hun docent. "Zo lang als dat nodig was." Daarna kon elke klas nog een uur sporten.

Deze week krijgen alle hoogbegaafdenklassen thuisonderwijs. "Dat is voor die doelgroep wat makkelijker te organiseren", weet Van den Brink. Alle reguliere klassen krijgen wel een dagelijks contact- en lesmoment. Dat zal op drie dagen in de sporthal zijn en een dag bij een kinderopvang. Donderdag gaan de kinderen hun nieuwe leslocatie in de wijk Zonegge bekijken. "En de route daar naartoe oefenen", vervolgt Van den Brink.

'Enkelen krijgen slachtofferhulp'

Veel leerlingen waren erg geschrokken toen de brand uitbrak, zag de directrice. "Ze zagen aan de gezichten van hun leraren dat het menens was." Bij een enkeling heeft het volgens haar wat diepere sporen nagelaten. Die krijgen slachtofferhulp.

Wat er met de locatie aan de Bizetstraat gaat gebeuren, weet Van den Brink niet. Maar haar klassen zullen er in elk geval niet meer terugkeren. "Nog een keer verhuizen, ga ik de leerlingen en leerkrachten niet aandoen." Uiteindelijk is het volgens haar aan de gemeente om een besluit te nemen over het pand. De elektriciteitskast zou er volledig zijn weggebrand. "Ook is er op dit moment geen gas en water en veel roetschade."

Wel wil Van den Brink nog een keer terug om 'passend afscheid te nemen' van hun voormalige leslocatie. "Dat is belangrijk voor de kinderen en de collega's. Dat ze zien dat het oké is."

'Extreme vorm van teambuilding'

Ook met de docenten gaat het naar omstandigheden goed, bevestigt Van den Brink. "Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier. We ervaren wel dat het een extreme vorm van teambuilding is. Het versterkt het groepsgevoel enorm. Zo komt er ondanks alle ellende, toch nog iets moois uit voort", besluit de schooldirectrice.

Zie ook:

Meer over

Deel dit artikel