Ankeiler: Bewoners van de Privaslaan in Zevenaar gaan een deel van hun kerstverlichting in de straat verwijderen. Dat moet van de gemeente.

- Bewoners van de Privaslaan in Zevenaar gaan een deel van hun kerstverlichting in de straat verwijderen. Dat moet van de gemeente.

De buurt was woensdag nog stellig en weigerde de kerstverlichting weg te halen. Donderdagochtend hangt de vlag in de Privaslaan er iets anders bij. "We gaan het weghalen", vertelt Mark Dappers: "We hebben gisteravond ook nog iemand van handhaving aan de telefoon gehad."

Van de gemeente moet alles wat aan bomen bevestigd is uiterlijk vrijdag weg zijn. En dat gaan de buurt dus ook doen, vertelt Dappers: "We halen het daar weg en leggen het in de tuin."

Het mag de pret niet drukken

Maar daarmee is het feest niet voorbij, want ze zijn daar in Zevenaar niet voor één gat te vangen.

"Vrijdagmiddag worden er palen gebracht en dan bevestigen we alles wat nu naar die bomen loopt aan palen. De verlichting hangt dan ook niet meer over de weg", vertelt Dappers: "We hebben contact gehad met de woningbouwvereniging en die vinden het goed. Die zijn niet zo flauw."

Zie ook: Buurt weigert kerstverlichting weg te halen

Deel dit artikel