Afdrukken
Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Zowel het eerste dames- als eerste herenelftal van de Arnhemsche Hockeyclub hebben zondagmiddag goede zaken gedaan. Beide ploegen wonnen van Almelo.

- Zowel het eerste dames- als eerste herenelftal van de Arnhemsche Hockeyclub hebben zondagmiddag goede zaken gedaan. Beide ploegen wonnen van Almelo. De heren zijn daarmee herfstkampioen, de dames vinden aansluiting bij de middenmoot.

De wedstrijd bij de dames was er een tussen de nummer 9 en nummer 12. Beide ploegen wilden de punten binnenhalen en dat was te zien, hoewel de Arnhemse druk iets groter was. Dat leidde in het eerste kwart al tot de 1-0, maar nog in datzelfde kwart werd de stand weer gelijk. Ondanks drie grote kansen aan Arnhemse zijde bleef dat zo.

Pas in het vierde kwart kwamen er weer grote kansen, maar het duurde tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd voor er een winnaar kwam. Een strafcorner voor Arnhem bracht uitkomst. De eerste werd niet goed genomen en moest opnieuw. Daarna was het wel raak.

Door de overwinning klimt de ploeg van trainer Jamie Swiers naar de achtste plek met tien punten. Bovendien zetten ze Almelo en Westerduiven op grotere afstand. Almelo was met drie punten al hekkensluiter en Westerduiven, 4 punten, verloor van Boxmeer, dat nu tiende staat met 7 punten.

Heren herfstkampioen

Na de dames was het de beurt aan de heren, die een duel om de koppositie uitvochten. Dat was te merken in het spel, er werd gestreden voor elke bal en er zat veel tempo in het spel. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren was ook te zien, hoewel de Arnhemmers de overhand hadden. In het tweede kwart betaalde dat zich uit in een 1-0 voorsprong, gevolgd door de 2-0 en in de eerste aanval van Almelo daarna ook de 2-1.

Alleen in het derde kwart was Almelo sterker, maar dat leverde geen grote kansen op. Het spel werd daarna onvriendelijker, er werden enkele groene en gele kaarten uitgedeeld waardoor AHC in overtal terecht kwam. Dat werd niet uitgespeeld. Een goede kans in het vierde kwart wel. Een bal op de voet in de cirkel leidde tot een strafcorner en die werd feilloos binnen getikt door Tijmen Bos.

Arnhem neemt door de winst afstand van Almelo. Voor het duel was het verschil één punt, nu vier. De Arnhemmers zijn daarmee met nog één wedstrijd voor de winterstop herfstkampioen. Voor zowel de dames als de heren wacht, na volgend weekend, de zaalcompetitie totdat de winterstop voorbij is.

Tromp: 'Volle bak op getraind'

De nummer 1 tegen de nummer 2: 'Hier gaat het om' zei aanvoerder Michiel Tromp na afloop. '3-1 winst, feest, helemaal top!'