Ankeiler: Joep Seijnaeve is de nieuwe kinderburgemeester van Duiven. Hij volgt Elias Kemperman op als vertegenwoordiger van de kinderen in de gemeente.

- Joep Seijnaeve is de nieuwe kinderburgemeester van Duiven. Hij volgt Elias Kemperman op als vertegenwoordiger van de kinderen in de gemeente.

Volgens een persbericht van de gemeente Duiven waren vijf kandidaten dinsdag ‘zichtbaar gespannen’ toen zij hun plannen en dromen voor de gemeente uit de doeken deden.

De kinderen hielden voor een volle raadszaal een presentatie. Daarbij kwam de elfjarige Joep als beste uit de bus. Joep zit in groep zeven van IKC Remigius. De jury zou een zware taak hebben gehad en was "aangenaam verrast door de kwaliteit van de ingezonden sollicitaties", aldus de gemeente in een persbericht.

Alle kinderen die in Duiven wonen en in groep zeven zitten mochten een video insturen. Omdat alle kinderen een goed verhaal hadden was de verkiezing vooral voor jury geen sinecure. “Helaas kan er per jaar maar één kinderburgemeester zijn en moest er een keuze worden gemaakt.”

De jury trok zich terug en na ampel beraad koos maakte de aftredend kinderburgemeester zijn opvolger bekend. Joep kreeg een bos bloemen van burgemeester Huub Hieltjes.

Muzikale kwaliteiten

De kersverse kinderburgemeester stak boven het maaiveld uit vanwege zijn muzikale kwaliteiten. Joep begon zijn presentatie met een solo op zijn trompet. Burgemeester Huub Hieltjes was aangenaam verrast. “Ik ben iedere keer weer onder de indruk van hoe goed kinderen zich kunnen presenteren. Joep reageerde ook goed op vragen en liet zich niet van de wijs brengen.”

Joep Seijnaeve is de derde kinderburgemeester van Duiven en wordt op 6 december officieel geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering.

“Anderen hadden ook goede presentaties, dus dat ik het ben geworden is een raar gevoel. Maar ik heb er heel veel zin in!”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel