Ankeiler: Vijf Arnhemmers zijn dinsdagochtend aangehouden in een groot onderzoek naar internationale drugshandel. Volgens de politie gaat het om mannen van 39, 41, 44 en 49 jaar en een 70-jarige vrouw.

- Vijf Arnhemmers zijn dinsdagochtend aangehouden in een groot onderzoek naar internationale drugshandel. Volgens de politie gaat het om mannen van 39, 41, 44 en 49 jaar en een 70-jarige vrouw. Ze zitten nog vast.

Specialisten van de politie vielen in alle vroegte zes panden in Arnhem-Zuid binnen. Bij de actie, waaraan meer dan honderd agenten meewerkten, zijn verdovende middelen, grote sommen contant geld, twee woningen en een voertuig in beslag genomen.

Het langlopende onderzoek kwam onder meer aan het rollen door het onderscheppen van versleutelde communicatie tussen verdachten.

“Ondermijnende criminelen horen niet thuis in onze woonwijken", benadrukt teamchef Frank van Leeuwen van de politie Arnhem-Zuid. "Drugscriminaliteit gaat gepaard met geweld, intimidatie en een vermenging van boven- en onderwereld. Daar treden we, samen met partners als het Openbaar Ministerie en de gemeente, hard tegen op.”

Meer over

Deel dit artikel