Bevat Video: Video
Ankeiler: De onrust is groot in Arnhem-Zuid, want het is weer raak. In de nacht van zondag op maandag brandden er drie auto's af.

- De onrust is groot in Arnhem-Zuid, want het is weer raak. In de nacht van zondag op maandag brandden er drie auto's af. Buurtbewoners vrezen dat dit het werk is van een brandstichter.

De brandende auto’s werden rond 04.45 door de buurtbewoners ontdekt. ”Mijn hond begon raar te blaffen, toen ik naar buiten keek zag ik dat de auto van de buren in de brand stond”, vertelt een van de bewoners.

Tiny Bolsenbroek is een van de slachtoffers van de mogelijke brandstichting. Vanochtend heeft ze haar badjas nog aan, en ze moet nog bekomen van de schrik. “Er werd vanmorgen vroeg bij ons op de deur gebonsd, ik keek uit het raam en zag het meteen, onze auto stond in de fik.”

De brandweer is er snel en blust, maar de vierwielers zullen nooit meer zelfstandig kunnen rijden. De karkassen van de verkoolde auto's staan nog na te smeulen, als de tranen zich bij Tiny opdringen. Dat valt te zien in de reportage van streekomroep RTV Connect.

"Ik zie nu pas bij daglicht hoe erg het eigenlijk is”, zegt Tiny Bolsenbroek. "Het kinderzitje van mijn kleindochter is helemaal afgebrand”, merkt ze op terwijl ze wordt overmand door emotie. “Het moet allemaal nog even op mij inwerken”, vertelt ze terwijl ze de gevolgen van de vlammen bekijkt.

‘Ik voel mij hier niet meer veilig’

“Ik voel mij hier niet meer veilig, ik moet met mijn kinderen over straat”, vertelt een andere gedupeerde wiens auto eveneens werd verzwolgen door het vuur. Volgens buurtbewoners is één ding zeker; de auto's worden bewust aangestoken door iemand. De speculaties over een mogelijke dader zijn het gesprek van de dag.

Twee weken geleden gingen er ook drie auto's in vlammen op, een paar dagen later was even verderop nog een autobrand. En daar blijft het niet bij: vorig jaar zouden er zelfs auto's met accuzuur zijn overgoten, zo beweert een bewoonster die anoniem wil blijven.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.