Ankeiler: De man die ervan wordt verdacht zijn vrouw te hebben dood gestoken voor de ogen van de kinderen, biedt excuses aan.

- De man die ervan wordt verdacht zijn vrouw te hebben dood gestoken voor de ogen van de kinderen, biedt excuses aan. Ook zegt hij niet naar de rechtbank wil komen voor de inhoudelijke behandeling als daarbij de familie van de vrouw aanwezig is. “Ik heb geen interesse als de nabestaanden aanwezig zijn, dan ben ik niet aanwezig. Want zij zijn de moordenaars.”

Dat zei de vader van de twee kinderen vanuit de Penitentiaire Inrichting in Arnhem. Via een videoverbinding werd de voorbereidende zitting gehouden, de zaak wordt pas inhoudelijk behandeld in maart 2023.

Bij de voorbereidende zitting waren drie broers van de overleden vrouw aanwezig. Zij kregen via een tolk een vertaling van wat er werd gezegd in de rechtszaal. Het openbaar ministerie heeft het onderzoek naar de zaak nog niet volledig afgerond. Ook moet er nog een psychiater worden aangewezen om de Syrische verdachte te onderzoeken. Zijn telefoon en de mobiel van de overleden vrouw moeten nog nader worden geïnspecteerd.

'Ernstige zaak'

De rechter spreekt van een ‘ernstige’ en ‘heftige’ zaak. “Dit moet ook een moeilijke dag zijn voor aanwezigen en de nabestaanden”, aldus zei de rechter. Op 18 augustus zien kinderen hoe hun moeder meermaals wordt gestoken waarna de vrouw overlijdt. De moeder van de kinderen wordt gestoken in haar rug, borst, buik, hals, hoofd, schouders en armen. Dat gebeurde aan de Tuinstraat in Arnhem. Volgens de politie gaat het om een misdrijf in de relationele sfeer.

De verdachte kreeg het woord en zegt: “Ik wil graag Nederland bedanken, dan Noord tot Zuid, van Oost tot West, voor de zorg en de belangstelling en de hoge expertise in de omgang met mensen. Ik wil graag mijn excuus en dank betuigen tegelijkertijd.” (Red.)

De verdachte blijft in de gevangenis tot de volgende voorbereidende zitting die gepland staat op 8 februari. De rechter bepaalt of hij bij de zitting moet zijn.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.