Bevat Video: Video
Ankeiler: Het is een heuse transformatie die zich in de nacht van 5 op 6 december afspeelt bij chocolaterie Mousset.

- Het is een heuse transformatie die zich in de nacht van 5 op 6 december afspeelt bij chocolaterie Mousset. De hele nacht werken de medewerkers van de chocoladewinkel zich in het zweet. Terwijl de meeste mensen slapen toveren zij de winkel om van sinterklaas- naar kerstparadijs.

De chocoladeletters en sinterklaaspoppetjes maken plaats voor kerstmannen en arrensleetjes. Bezoekers van de winkel vinden het prachtig. “Ik heb elf maanden gewacht op de rumkransjes”, vertelt een van de bezoekers, die net na openingstijd al in de winkel staat. Maar waarom gaan ze niet gewoon een dagje dicht? Eigenaar Martin Gerrits heeft daar een goed antwoord op, “In deze periode van het jaar draaien we de meeste omzet, dan is het zonde om een dag dicht te gaan.”

“Het is een lange dag, vaak ben je aan het einde van de nacht helemaal gesloopt”, legt Gerrits uit. “Als je eenmaal gaat zitten dan voel je pas in je benen dat je zo lang hebt gestaan.” Maar het is het allemaal waard: “Wij zijn een van de eerste chocolaterieën van de stad die zo snel is in de overgang van Sinterklaas van Kerst."

Overgebleven Sinterklaaschocolade

De winkel houdt elk jaar een ‘brokkendag’, waarbij overgebleven stukken chocolade of chocolade wat niet heelhuids uit de productie is gekomen weer verkocht wordt. “We kunnen het meeste wel weer omsmelten, maar de brokkendag is toch altijd het leukste.” Dit jaar vindt die op 7 december plaats bij de productielocatie van de chocolaterie. “We doen alles op bestelling dus alle chocolade is al onderverdeeld”, vertelt Gerrits. En dat zijn flinke hoeveelheden die er over de toonbank gaan: “Tassen van wel 3 of 4 kilo staan er klaar voor de mensen!”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel