Lead image 1:
Lead image TXT 1: Het ontwerp van BenthemCrouwel. Foto: BenthemCrouwel
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Het ontwerp van Civic Braaksma Roos. Foto: Civic Braaksma Roos
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Het ontwerp van DP6. Foto: DP6
Ankeiler: Het Stadstheater in Arnhem gaat worden opgeknapt, maar hoe gaat dat er uitzien?

- Het Stadstheater in Arnhem gaat worden opgeknapt, maar hoe gaat dat er uitzien? Vijf architectenbureaus lieten dinsdagavond hun ontwerpen voor het ‘nieuwe’ Stadstheater in Arnhem zien. Nadat de gemeente Arnhem heeft geïnvesteerd in Musis, Museum Arnhem en Focus is nu het Stadstheater aan de beurt.

Overdag stonden de teams tegenover de selectiecommissie, en ‘s avonds werden de ontwerpen met de inwoners van de stad gedeeld. De selectiecommissie gaat zich nu buigen over de ontwerpen, en maakt 22 december bekend welk ontwerp zij het best achten.

Vier van de vijf architectenbureaus hebben al ervaring op Arnhems grondgebied, en eerder gebouwen in Arnhem gerealiseerd. Zo heeft een van de deelnemers, Mecanoo, het entreepaviljoen van het Nederlands Openluchtmuseum in zijn portfolio zitten. Deelnemer DP6 heeft de nieuwbouw van het Focus Filmtheater op het conto staan.

74 miljoen

Het budget dat de gemeente heeft vrijgemaakt voor het opknappen van het theater is 74 miljoen euro. Dit heeft nog wel wat voeten in aarde gehad, aangezien het bedrag eerst 64 miljoen was. De Arnhemse gemeenteraad was uiteindelijk bereid de gevraagde 10 miljoen toch neer te leggen voor het opknappen van het pand. Arnhem Centraal stelde nog wel de nodige vraagtekens bij de plannen. Guus van der Laak voorziet dat ook het nieuwe budget van in totaal 74 miljoen euro uiteindelijk weer niet voldoende zal zijn, zo vertelde hij aan verslaggever Huibert Veth.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel