Bevat Video: Video
Ankeiler: 2022 zit er bijna op, en dat betekent dat het de hoogste tijd is om terug te blikken op het afgelopen jaar.

- 2022 zit er bijna op, en dat betekent dat het de hoogste tijd is om terug te blikken op het afgelopen jaar. Connect doet dat op deze laatste dagen met de burgemeesters. Vandaag is het de beurt aan Agnes Schap, burgemeester van de gemeente Renkum. Voor haar was 2022 een jaar dat middenin de lockdown begon, en werd opgevolgd door een oorlog. Maar die laatste toonde ook de mooie kanten, inwoners van de gemeente Renkum schoten aan alle kanten te hulp.

"Er is in het afgelopen jaar veel gebeurd”, vertelt Schaap. “Je zit er middenin en dat geeft af en toe wat spanning, maar dat betekent ook dat je snel schakelt.” De burgemeester zag snel dat er in 2022 ook veel positieve dingen gebeurden.

“4 en 5 mei konden weer gehouden worden, maar ook voor de eerste keer weer Koningsdag na de lockdown, de Airborne-herdenkingen waren een hoogtepunt, maar ook de Airborne-wandeltocht,” vertelt Schaap trots. “Dan zie je dat de dorpen weer zoveel kracht hebben en we weer een mooi feestje kunnen vieren.”

Verslaggever Aniek Beekman blikte met burgemeester Schaap terug op het afgelopen jaar. Het artikel gaat verder onder de video.

'Energie stroomt uit het gemeentehuis'

Het gemeentehuis is een belangrijk onderwerp van gesprek binnen de gemeente Renkum, vanwege de verhuisplannen. “De energie stroomt hier uit het gemeentehuis”, legt de burgemeester uit. “Eén knoop is doorgehakt: we blijven in dit huis, maar het wordt wel gerenoveerd.” Ook legt de burgemeester uit dat het gemeentehuis straks niet meer door alleen maar de gemeente wordt gebruikt: “Het is een groot gebouw, en ook wij hebben thuis leren werken, dus we willen hier met verschillende partners gaan samenwerken.”

Gelukkige inwoners

“Ik ben bonus-oma van drie kleinkinderen, en heb fijne mensen om mij heen”, vertelt Schaap. “Ik mag zeggen dat ik gelukkig ben,” vertelt ze met gepaste trots. “Ook ik maak natuurlijke dingen mee, maar des te blijer ben ik met de mensen om mij heen.“

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel