Bevat Video: Video
Ankeiler: Terwijl de Arnhemse volkszanger Stevie Poppinghaus, beter bekend als ‘De Witte Tjabo’, er warmpjes bij zit deze Kerst, zag zijn leven er twee jaar geleden nog heel anders uit.

- Terwijl de Arnhemse volkszanger Stevie Poppinghaus, beter bekend als ‘De Witte Tjabo’, er warmpjes bij zit deze Kerst, zag zijn leven er twee jaar geleden nog heel anders uit. De Arnhemse zanger bracht de feestdagen door in de woonvoorziening Prapattan van het Leger des Heils in Arnhem. "Ik had schulden en raakte alles kwijt."

Bij het Leger des Heils kreeg hij begeleiding bij het wegwerken van zijn schulden. En dat lukte, inmiddels is de zanger zijn schulden de baas geworden. Om zijn dankbaarheid te tonen keert Poppinghaus deze Kerst terug naar de opvang waar hij een tweede kans kreeg.

Ambities

Als kind zong de Witte Tjabo al vaak, maar dat deed hij ook in de tijd die hij doorbracht bij het Leger des Heils in Arnhem. Zijn begeleidster Suzanne Louwerse weet nog goed te herinneren dat Poppinghaus zijn ambities om zanger te worden niet onder stoelen of banken schoof.

“Hij was erg overtuigd van zichzelf daarover en ik geloof ook dat als je overtuigd bent van jezelf dat het dan misschien ook wel gaat lukken, maar hij heeft daar heel hard aan gewerkt.”

Poppinghaus zat in een ver verleden jarenlang in de gevangenis, al wil hij daar niet meer over praten. Inmiddels treedt hij door het hele land op als artiest Nederlandstalig. Op die zolderkamer bedacht Tjabo zich dat hij het allemaal heel anders wilde gaan aanpakken in het leven.

Kijkt u hier naar het openhartige gesprek met Tjabo bij streekomroep RTV Connect:

Relletje

Ook zorgde de zanger in 2022 voor een heus relletje. Nadat de zanger maar niet werd gevraagd om op te treden in het Gelredome bij een voetbalwedstrijd van Vitesse, verscheen hij op de middenstip van de Galgenwaard, gehuld in FC Utrecht-tenue. Fans van de rivaal van Vitesse vertoonden spandoeken met de tekst ‘Tjabo is van ons’. Poppinghaus mocht zijn liedjes zingen als opwarmertje bij de kraker tegen Vitesse. Het optreden werd door de aanhang van Vitesse niet per se gewaardeerd.

Poppinghaus hield voet bij stuk. “Het is geen Vitesse tegen Nijmegen, want dan was het wel oorlog."

Zijn dieptepunten denkt hij nu wel achter zich te hebben gelaten. Voor 2023 blijft er voor de zanger wel wat te wensen over: zo wil hij met zijn vriendin, de moeder van zijn dochter, in het huwelijksbootje stappen.

Afgelopen zomer belde verslaggever Arjan Hoefakker van RTV Connect per toeval aan bij de voordeur van de Witte Tjabo. Dat was te zien in een aflevering van de zomerserie Gewoon Op De Geitenkamp. Poppinghaus toverde trots een gouden plaat vanachter zijn voordeur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.