Bevat Video: Video
Ankeiler: Vitesse start de tweede helft van de competitie zaterdag tegen AZ. In Alkmaar kan Phillip Cocu een beroep doen op Mitchell Dijks.

- Vitesse start de tweede helft van de competitie zaterdag tegen AZ. In Alkmaar kan Phillip Cocu een beroep doen op Mitchell Dijks. Hij behoort samen met Pröpper tot de meest ervaren spelers op het trainingsveld. Maar Pröpper traint vooralsnog alleen mee. "De bal ligt bij Davy", aldus Cocu.

In de situatie rond Pröpper is volgens Cocu niets veranderd. "Die is zoals hij was. Hij traint lekker mee. Hij wordt steeds fitter. Hij voelt zich beter, dat merk je wel. Het was eigenlijk boven verwachting dat hij al een helft volhield," verwijst Cocu naar de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, die Vitesse met 3-2 verloor.

In dat duel ontbrak Mitchell Dijks Hij was ziek. De ervaren linksback is voor het treffen tegen AZ wel inzetbaar. "Mitchell moest van ver komen en nu is hij weer op zijn niveau. Hij is een van de jongens die meer ervaring in huis heeft en dat is binnen een jonge ploeg altijd welkom."

Bij Vitesse ontbreekt zaterdag Maximilian Wittek door een schorsing en is Dominik Oroz weer terug. De Oostenrijker was door Vitesse verhuurd aan Sturm Graz, maar die overeenkomst is vervroegd beëindigd. Oroz keerde begin december terug naar Arnhem, waar hij nog tot juli 2024 onder contract staat.

Vitesse staat na 14 wedstrijden op de 13 plaats in de eredivisie. Tegenstander AZ staat 4de met 29 punten uit 14 duels. Het duel AZ-Vitesse is zaterdag vanaf 18.45 uur live te volgen bij RTV Connect.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel