Bevat Video: Video
Ankeiler: De hele dag rijden er geen treinen van Arriva op het traject Winterswijk- Arnhem en Zutphen-Arnhem. Er wordt gestaakt.

- De hele dag rijden er geen treinen van Arriva op het traject Winterswijk- Arnhem en Zutphen-Arnhem. Er wordt gestaakt. Een van de vakbonden die staakt is VVMC, die wil 10% stijgen met het salaris van de medewerkers, en de werkdruk aangepakt hebben.

De bonden roepen hun leden op het werk voor 24 uur neer te leggen. Volgens de vakbonden geven de werkgevers onvoldoende gehoor aan hun eisen. “Dan kom je uiteindelijk tot een ultimatum wat je de werkgever stelt, en tot het actietraject waarin we nu zitten”, vertelt Wim Eilert van de vakbond VVMC. “Mensen zijn het zat en willen dat Arriva nu eindelijk eens over de brug komt met goede arbeidsvoorwaarden.”

‘Niet gelukt’

Arriva vertelt dat er vrijdagochtend nog is geprobeerd om een passende treindienstregeling te maken met de collega’s die wél werken vandaag. “Helaas is dit op zo’n korte termijn niet gelukt, waardoor we geen treinen kunnen laten rijden.”

Bekijk hoe het er vanmorgen uitzag op het spoor? Bekijk dan deze reportage van verslaggever Aniek Beekman:

De stakingen bij regionale vervoerders Arriva en Keolis zullen, als de werkgever de vakbonden niet tegemoetkomt maandag 16 januari voortgezet worden in Dordrecht. "En daarna zakken we naar het zuiden richting Limburg, dus we hebben nog voldoende in onze tas.”

“Dit is nodig om ons punt duidelijk te maken,” zegt Eilert. De reizigers op station Duiven snappen het wel: “Zij staan dag en nacht klaar om mensen naar werk te brengen en ‘s avonds weer naar huis, dus ik vind wel dat als ze wat vragen dat ze er wat voor mogen doen.” Voor de reizigers uit de Liemers heeft het weinig effect, Breng rijdt namelijk wel over het traject: “Ik moet nu iets langer wachten op de trein maar dat is niet zo erg.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.