Ankeiler: De stads- en streekvervoerders gaan op donderdag 19 en vrijdag 20 januari opnieuw staken. Het gaat in onze regio om Arriva en Breng.

- De stads- en streekvervoerders gaan op donderdag 19 en vrijdag 20 januari opnieuw staken. Het gaat in onze regio om Arriva en Breng. Het is op dit moment nog niet duidelijk om welke trajecten het gaat. Aanleiding van de staking is het niet geaccepteerde bod voor een nieuwe CAO in het openbaar vervoer, waarop FNV een nieuwe staking aankondigde.

Vorige week reden er ook al geen treinen van Arriva op het traject Winterswijk- Arnhem en Zutphen-Arnhem. Volgens een woordvoerder van Breng is het op dit moment nog niet duidelijk om welke trajecten het gaat. “Op dit moment zijn we aan het kijken wie er tijdens de staking wél willen rijden. We zullen onze website hierover updaten zodra we deze informatie hebben,” aldus de woordvoerder. De treinen van NS rijden wel.

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) onderhandelt met de vakbonden FNV en CNV over een nieuwe cao. De VWOV vertegenwoordigt onder andere Arriva en Breng.

Tentamenweek

Op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is het deze week tentamenweek. Volgens een woordvoerder van HAN wonen veel leerlingen in de regio. Er wordt rekening gehouden met de regionale stakingen. Leerlingen die door de stakingen niet op school kunnen komen, kunnen zich afmelden voor hun tentamen. “Er gaat dan geen toetskans verloren. De leerlingen krijgen dan een extra mogelijkheid om het tentamen op een ander moment in het halen.”

Zie ook: 'Arriva staakt, 24 uur lang geen treinen van en naar Arnhem'

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel