Bevat Video: Video
Ankeiler: Groep 8 van basisschool Mariënborn kreeg dinsdagmiddag bijzonder bezoek in de klas.

- Groep 8 van basisschool Mariënborn kreeg dinsdagmiddag bijzonder bezoek in de klas. Kinderburgemeester Thom Eerens wordt deze lesdag uit de klas gehaald door teamchef Michiel Heerink. Thom mag een middag meelopen met de politie, en kijken wat die allemaal doen. Dat sluit volgens de kinderburgemeester goed aan bij wat hij wil bereiken.

Thom vindt het belangrijk dat iedereen gelijk is en gelijk behandeld wordt. “Hij weet zelf maar al toe goed wat hij daarmee bedoelt”, vertelt zijn vader. “Thom heeft zelf rossig haar en merkt regelmatig dat daar opmerkingen over komen”. Daar wil de twaalfjarige verandering in brengen.

Benieuwd wat Thom allemaal te zien kreeg bij zijn bezoek aan de politie? Bekijk hieronder de reportage van verslaggever Aniek Beekman:

“Ik mocht een dag ergens meelopen, en de politie leek mij heel leuk. Ik denk dat de politie ook wil dat iedereen gelijk is en gelijk behandeld wordt.” Wat Thom deze dag precies gaat doen is aan hemzelf, vertelt Heerink: “Ik ga met hem overleggen wat hem leuk lijkt om te doen en te zien.” De twee gaan als eerste in de politieauto naar het bureau in Wageningen waar Heerink een vragenvuur over zich heen krijgt van Thom.

'Kunnen veel van elkaar leren'

“Ik denk dat het ook voor mij een hele leerzame dag gaat worden”, lacht de teamchef. “Het is ook interessant om te weten hoe kinderen naar de politie kijken.” Van wat er allemaal bij het uniform zit, tot of de mensen die in een cel zetten wel genoeg eten krijgen: alle vragen worden gesteld. Thom heeft volgens Heerink mooie ideeën over de samenleving en de mensen. “Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.