Ankeiler: Een meerderheid in de Gelderse Staten wil toch nu al tien miljoen euro reserveren voor de huisvesting van Oostpool en Introdans in Arnhem.

- Een meerderheid in de Gelderse Staten wil toch nu al tien miljoen euro reserveren voor de huisvesting van Oostpool en Introdans in Arnhem. Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering.

Het Gelders college had een voorstel gedaan om nu vijf miljoen uit te trekken en de intentie mee te geven om na de verkiezingen nog eens vijf miljoen te reserveren.

Voor een deel van de politieke partijen is die intentie te mager. Zij willen dat dat geld nog voor de verkiezingen gereserveerd wordt. Er is nu in de begroting geen ruimte, in februari wordt over het voorstel gestemd. Als de politiek instemt met het plan, dan wordt het geld in de volgende Statenperiode uitgegeven.

Nieuw pand

De huisvesting van de twee culturele instellingen is sterk verouderd. Naast het Stadstheater moet daarom een werkhuis worden gebouwd. De gemeente zegde eerder al tien miljoen euro toe, maar de provincie weigerde aanvankelijk.

Een goede werkomgeving is belangrijk voor Oostpool en Introdans, ook om subsidie van het Rijk te krijgen.

Meer over

Deel dit artikel