Ankeiler: Op bezoek bij PSV heeft Vitesse de kans om een punt mee te nemen naar Arnhem laten liggen.

- Op bezoek bij PSV heeft Vitesse de kans om een punt mee te nemen naar Arnhem laten liggen. De ploeg van Phillip Cocu was zeker niet minder dan de thuisploeg, maar wist de kansen in de tweede helft niet te benutten. Aan de andere kant trof PSV wel eenmaal het doel, door een afstandsschot van Guus Til. Door een rode kaart van Kjell Scherpen eindigde Vitesse de wedstrijd met tien man.

In tegenstelling tot de wedstrijd in Alkmaar begon Cocu ditmaal met Mohamed Sankoh in de spits. De andere aanvaller, Bartosz Bialek, is eigenlijk al weken niet echt in vorm en dus kreeg de huurling van Stuttgart de kans in de punt van de aanval. Samen met Manhoef moest de spits voor diepgang zorgen in de omschakeling, maar hier kwam in de eerste helft weinig van terecht.

PSV was de betere ploeg, maar door het lage tempo kwam de ploeg uit Eindhoven maar mondjesmaat tot kansen. De enige die deze dans in positieve zin ontsprong was Xavi Simons. De buitenspeler was erg bedrijvig en zette met enkele gevaarlijke ballen de Arnhemse defensie onder druk.

Penalty

Zo was het een steekbal van Simons die ploeggenoot El Ghazi vrij voor Scherpen zette. El Ghazi miste, maar ging ook onderuit door een tackle van Dijks. Na lang overleg met de VAR was een Eindhovense penalty de uitkomst. Gelukkig voor Vitesse kon Scherpen zich omdopen tot reddende engel en pakte hij de zwak genomen strafschop van Luuk de Jong.

In de eerste helft kon Vitesse eigenlijk weinig uitrichten, het was erg slordig aan de bal en kon amper in de buurt van doelman Benitez komen. Het scheelde dat PSV ook uitermate slordig was en regelmatig de bal aan Vitesse schonk. Het eerste bedrijf kwam dan ook, onder luid gefluit van het thuisploeg, doelpuntloos ten einde.

Doelpunt

Na rust bleek PSV scherper dan Vitesse te zijn, want binnen luttele minuten was het raak. Een ogenschijnlijk houdbaar schot van Guus Til ketste via de binnenkant van de paal binnen. Een flinke tegenslag voor Vitesse, maar de ploeg van Cocu rechtte de rug redelijk. PSV bleef slordig en dat gaf Vitesse de kans om brutaler te worden.

Jonathans

Door enkele wisselingen, waaronder Miliano Jonathans, kwam er nog meer dreiging vanuit het Arnhemse kamp. De jongeling zorgde met zijn linkerbeen voor aardig wat gevaar, maar uit zijn dreigende voorzetten wist Vitesse niet te scoren. Cocu beaamde achteraf in de persconferentie dat jongens als Jonathans steeds nadrukkelijker aan de deur beginnen te kloppen.

Rood

Helaas voor Vitesse viel de gelijkmaker, ondanks behoorlijke kansen voor onder andere invaller Bialek, niet. En op het moment dat de bezoekers hun slotoffensief in hadden gezet, kreeg doelman Scherpen een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Vertessen. In de resterende minuten kon PSV de wedstrijd uitspelen en kwam de ploeg niet meer in de problemen.

FC Twente

Door de nederlaag eindigt voor Vitesse een reeks gelijke spelen bij de topclubs. De blik van Cocu en de mannen gaat vanaf vandaag volledig op FC Twente. Volgens de hoofdtrainer van Vitesse is er perspectief voor de wedstrijd van woensdag "we zullen dan wel aan de bal wat meer moeten brengen om tot resultaat te komen", zei hij na afloop.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel