Bevat Video: Video
Ankeiler: Een pashokje, paspoppen en een pinapparaat, het is allemaal net echt.

- Een pashokje, paspoppen en een pinapparaat, het is allemaal net echt. Voor één dag je eigen kledingwinkel openen: in winkelcentrum Kronenburg kon je dit weekend in een heuse winkel je eigen kleding aan de man brengen.

“Ik had niet verwacht dat het zo groot zou zijn,” lacht Vera Enklaar, die als eerste de beschikking kreeg over de winkelruimte. “Alleen had ik de winkel nooit vol kunnen krijgen.” Samen met haar drie vriendinnen ‘runt’ ze de winkel en verkopen ze kleding die ze zelf hebben gedragen. “Maar we verkopen ook kleding van familieleden en van onze vriendjes.”

Bekijk hoe dat eraantoe ging:

Het winkelpand van ‘The Closet Sale’ stond leeg en het winkelcentrum wist daar geen nieuwe uitbater voor te vinden. “Op deze manier dragen we bij aan een circulaire wereld en is de winkel maatschappelijk betrokken”, legt Van Dongen uit. Voor 25 euro is de winkel voor een dag te huren, en de opbrengsten daarvan gaan naar een goed doel. “Welk goede doel weten we nog niet”, maar daar gaat locatiemanager Mark van Dongen zich nog in verdiepen.

“Tot maart is de winkel al volgeboekt en daarna staan er ook al mensen op de wachtlijst.” Ook gaat het concept in februari van start op een tweede locatie, winkelcentrum Presikhaaf. “Daarna gaan we het ook in andere winkelcentra doen.”

22.000 bezoekers

De winkel is 7 dagen in de week geopend met elke dag weer een nieuwe ondernemer. “Jullie weten dat op zaterdag 22.000 bezoekers gemiddeld het winkelcentrum bezoeken?” deelt Van Dongen mee aan de vriendinnen. “Dan hebben we een goede dag uitgekozen”, lachen de dames. In totaal hebben de vier vriendinnen, op de drukste dag van de week maar liefst, €621 euro verdiend. De vriendinnen weten nog niet waar ze het aan uit gaan geven. “Ik denk gewoon in eigen zak”, lacht Enklaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel