Bevat Video: Video
Ankeiler: Ze is als sociaal werkster hét aanspreekpunt voor andere Oekraïners: Yuliia Deineha vluchtte met haar dochtertje weg uit Charkov, nu bijna een jaar na de inval van de Russen in Oekraïne.

- Ze is als sociaal werkster hét aanspreekpunt voor andere Oekraïners: Yuliia Deineha vluchtte met haar dochtertje weg uit Charkov, nu bijna een jaar na de inval van de Russen in Oekraïne. Na elf maanden spreekt Yuliia al een behoorlijk woordje Nederlands, heeft ze werk bij het Leger des Heils en inmiddels zit haar zevenjarige dochter in Arnhem op school. Een portret.

Aan de Rijnkade van de Gelderse hoofdstad worden op vier schepen honderden vluchtelingen opgevangen. Op twee van de schepen worden Oekraïners opgevangen. Vooral veel vrouwen en kinderen vluchtten vorig jaar voor het wapengekletter en oorlogsgeweld na de inval van de Russen in Oekraïne.

Tussen het beantwoorden van alle vragen van haar landgenoten door, leidt Yuliia de verslaggever van RTV Connect rond op de twee schepen waar Oekraïners worden opgevangen.

Kijkt u hier naar de reportage:

Wanneer de opvang in de Arnhemse wijk Schuytgraaf klaar is, dan vangt Arnhem zo'n 2000 asielzoekers en vluchtelingen op.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.