Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: In de doordeweekse speelronde van de Eredivisie was FC Twente woensdagavond te gast in GelreDome.

- In de doordeweekse speelronde van de Eredivisie was FC Twente woensdagavond te gast in GelreDome. De ploeg uit Enschede bleek een goede en zware tegenstander voor Vitesse, maar niet voor de eerste keer hielden de Arnhemmers goed stand tegen een hoogvlieger. In een doelpuntrijk duel speelden beide ploegen uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Cocu had voorafgaand aan het duel wel wat te schuiven in zijn formatie, mede door de afwezigheid van Scherpen en Cornelissen. Daan Reiziger en Kacper Kozlowski speelden op de vrijgekomen posities. Daarbij koos Cocu, vanwege de snelheid van Vaclav Cerny, voor Maxi Wittek als linksback in plaats van Mitchell Dijks. Daardoor kwam er aan de linkerkant een plekje vrij voor Gabriel Vidovic.

Na twintig minuten kon een gedeelte van de plannen van Cocu alweer de prullenbak in. Dit kwam doordat Sondre Tronstad geblesseerd op het gras zat en niet meer verder kon. Zijn vervanger was Dominik Oroz, waardoor Melle Meulensteen op het middenveld kwam te spelen.

Nadat Twente een paar keer dreigend voor Reiziger was verschenen, was de eerste echte kans voor Vitesse. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Million Manhoef maar zijn uithaal was een prooi voor doelman Unnerstall. Niet veel later waren ook de bezoekers dichtbij, maar Michel Vlap kreeg zijn inzet niet onder de lat.

De wedstrijd brak pas echt open op het moment dat Vlap door Wittek gevloerd werd en een penalty ontving. Het contact was uitermate licht maar arbiter Nagtegaal was onverbiddelijk. Ricky van Wolfswinkel nam plaats achter de bal en schoot de bal hard tegen de touwen.

Na de openingstreffer golfde het spel op en neer. Vitesse had enige moeite met creëren van kansen, maar uit het niets kwam het toch terug in de wedstrijd. Na wat gefrommel van Vidovic op de achterlijn, kreeg de Kroaat de bal via het been van Twente-verdediger Pröpper in het doel.

Na rust bleef de wedstrijd op en neer gaan. Het was Vitesse dat als eerste toesloeg, want na een goede actie van Bialek kon de Pool zijn aanvoerder Bero in scoringspositie brengen. De middenvelder van Vitesse faalde niet en zette zijn ploeg op een verassende voorsprong. Niet veel later kwam Twente alweer langszij door een doelpunt van Vaclav Cerny.

In de blessuretijd dachten de bezoekers nog de drie punten mee te nemen naar Enschede. Een voorzet van Gijs Smal kwam op het hoofd terecht van Van Wolfswinkel. De spits van de Tukkers zag de bal via verdediger Oroz in het doel verdwijnen. Gelukkig voor Vitesse constateerde de VAR buitenspel van de spits van FC Twente. Een geval wat zelfs in de herhaling moeilijk te zien was, maar de punt van de rechterschoen van de spits was de boosdoener.

Met dit punt zorgt Vitesse ervoor dat het goed blijft presteren tegen de hoogvliegers van dit Eredivisieseizoen. Aankomende zaterdag mag de ploeg van Cocu zich alweer melden, dan speelt Vitesse in Friesland op bezoek bij sc Heerenveen.