Bevat Video: Video
Ankeiler: Een en al oor is het jonge publiek als illustrator Jan Jutte voorleest uit het boek wat hij zelf ‘getekend’ heeft.

- Een en al oor is het jonge publiek als illustrator Jan Jutte voorleest uit het boek wat hij zelf ‘getekend’ heeft. De Arnhemse illustrator leest voor uit Maximiliaan Modderman Geeft Een Feestje. "Het boek is verkozen tot prentenboek van het jaar", zegt de illustrator met een glimlach.

De Nationale Voorleesdagen zijn weer van start, en is bedoeld voor de doelgroep van 0 tot 6 jaar. De Arnhemse kinderboekenwinkel vindt het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. "Vandaar dat wij er veel activiteiten houden tijdens deze week", vertelt Ilse Bloemen, eigenaresse van de boekenwinkel. Naast het voorlezen maakt Jutte samen met de kinderen een tekening, die ze daarna mee naar huis mogen nemen.

De illustrator heeft genoten van het publiek. “Het is altijd heel erg vertederend om te zien als kinderen zo opgaan in het verhaal.” Maar volgens de ouders is het ook erg belangrijk voor hun kinderen: ”Wij vinden het belangrijk dat ze niet alleen maar op de telefoon zitten of achter de tv, we zijn heel blij dat dit soort initiatieven er zijn.”

Net zo belangrijk als Kinderboekenweek

Ondanks het belang van de voorleesdagen valt de aandacht voor het voorlezen tegen volgens Bloemen: “Het is zo jammer dat er zo weinig aandacht aan wordt besteed.” Volgens haar is de Kinderboekenweek populairder, maar "net zo belangrijk als de voorleesdagen." De onderneemster laat zich daar niet door tegen houden: "Wij zijn altijd druk bezig om een goedgevuld programma maken voor de voorleesdagen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.