Ankeiler: Davy Pröpper gaat weer voetballen. De 31-jarige middenvelder tekent een contract voor 1,5 jaar bij Vitesse.

- Davy Pröpper gaat weer voetballen. De 31-jarige middenvelder tekent een contract voor 1,5 jaar bij Vitesse. De middenvelder besluit dus weer te gaan spelen, nadat hij vorig jaar stopte omdat hij het plezier in het de sport was verloren.

De Arnhemmer besloot in het najaar van vorig jaar weer mee te gaan trainen bij Vitesse, dit om te bekijken of hij een terugkeer in het voetbal ziet zitten. Dat is nu dus ook het geval.

“Na mijn beslissing om te stoppen heb ik bewust afstand genomen van de voetbalwereld. Dat is voor mij een belangrijke en leerzame periode geweest. Ik vond de rust om mijn gedachten de vrije loop te laten, iets wat ik op dat moment ook nodig had. Maar naarmate de tijd vorderde en ik steeds meer over de toekomst ging nadenken, groeide toch het gemis van het voetbal. Dat had ik op voorhand niet zozeer verwacht, maar ook niet uitgesloten. Je ziet het wel vaker: pas als je afstand of afscheid van iets neemt, kom je erachter wat het écht voor je betekent. Je krijgt weer oog voor de positieve aspecten. Dat is in de eerste plaats natuurlijk het voetbal zelf, maar verder ook het samenwerken, presteren en onderdeel zijn van een team en een club. Natuurlijk ben ik wel realistisch; de schaduwkanten zijn niet zomaar verdwenen. Maar na goed te hebben nagedacht, het voetbal weer te hebben ervaren en twee maanden de tijd te hebben genomen, ben ik ervan overtuigd dat de juiste balans aanwezig kan zijn. Ik ben er weer klaar voor.”

'Alle ruimte gekregen'

De middenvelder krijgt bij Vitesse rugnummer 19. Hij is blij met hoe het traject de laatste tijd is verlopen. “De wijze waarop Vitesse en de trainer met mijn mogelijke terugkeer zijn omgegaan heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voel me ontzettend welkom en gewaardeerd, maar heb tegelijkertijd ook alle ruimte en tijd gekregen om naar mijn gevoel te luisteren. Nu ga ik er alles aan doen om van waarde te zijn voor het team, zodat we dichter in de buurt kunnen komen bij de plek waar Vitesse hoort.”

Begonnen bij VDZ

Davy Pröpper speelde in de jeugd voor de Arnhemse club VDZ, daar werd hij weggekaapt door de Arnhemse profclub. Daar speelde de middenvelder in het verleden al 162 wedstrijden voor Vitesse en maakte daarin 21 doelpunten voor de club. Doordat hij positief opviel maakte hij een transfer naar PSV. Met twee sterke seizoenen in Eindhoven verdiende hij een transfer naar Engeland, waar hij voor Brighton & Hove Albion ging spelen. Ook speelde hij tussen 2015 en 2019 voor het Nederlands elftal. In het seizoen 2021/2022 keerde hij terug naar PSV. Dat duurde niet lang, halverwege dat seizoen besloot Pröpper te stoppen met voetballen.

Deel dit artikel