Bevat Video: Video
Ankeiler: In de uitgebrande panden aan de De Wiltstraat is dinsdagavond laat een dode gevonden. Dinsdag was de brandweer de hele dag druk met het blussen van het vuur.

- In de uitgebrande panden aan de De Wiltstraat is dinsdagavond laat een dode gevonden. Dinsdag was de brandweer de hele dag druk met het blussen van het vuur. Zeven huizen werden onherstelbaar verwoest.

Verslaggever Arjan Hoefakker sprak afgelopen nacht met een aantal omstanders die vertellen dat het lichaam al is geborgen. Volgens hen is het lichaam gevonden onder puin en bakstenen. Dat valt te zien in deze video van RTV Connect.

De politie maakte de vondst van het lichaam gisteravond laat bekend via Twitter.

Dinsdag meldde de brandweer dat er één persoon gewond raakte vanwege het inademen van rook. De man werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Dinsdagavond laat blijkt er toch een persoon om het leven te zijn gekomen. Wie de dode persoon is wordt nu onderzocht.

Huizen in puin

Vanuit de wijde omtrek rukte de brandweer met veel mensen en materieel uit om de enorme vuurzee te bestrijden. Het vuur was volgens de brandweer lastig te bestrijden omdat het lastig te bereiken was achter de huizen. Het was bovendien lange tijd niet mogelijk de panden van binnen te blussen en te inspecteren vanwege mogelijk instortgevaar. Zo was het lange tijd niet mogelijk om de oorzaak van de brand te kunnen onderzoeken.

De brandweer hield rekening met het gevaar op instorten van de huizen die in vlammen op gingen. Dat vertelde de woordvoerder van de brandweer in gesprek met de streekomroep.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel