Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Waar zwembad Akwaak de kinderen leert om hun hoofd boven water te houden, praat de gemeente iets verderop over het mogelijk sluiten van dit bad.

- Waar zwembad Akwaak de kinderen leert om hun hoofd boven water te houden, praat de gemeente iets verderop over het mogelijk sluiten van dit bad. Het zwembad heeft jarenlang geen huur hoeven betalen, maar omdat het andere bad in de gemeente dat wel moest, én Akwaak verlies draait, wil de gemeente die regeling nu stopzetten. Dat heeft grote gevolgen voor het Duivense zwembad.

De gemeente Duiven heeft jaren de huur betaald voor het bad, en had een dubbele pet op als verhuurder van dit pand. “Het is géén gunstige situatie, er wordt verlies geleden, door zowel het zwembad als voor de gemeente”, legt wethouder Johannes Goossen uit. Ook de stijgende kosten voor energie werken volgens de wethouder niet mee. Daarom wil de gemeente nu, na jaren, een eind maken aan deze constructie. Dit heeft grote gevolgen voor het Duivense zwembad.

‘Het emotioneert mij’

Meer dan 200 zwemmers moeten binnenkort misschien hun biezen pakken en op zoek naar een nieuwe locatie. Maar zo makkelijk zal dat waarschijnlijk niet gaan: “Alle zwembaden zitten vol en werken met wachtlijsten”, volgens manager Angelique van Baal, “ik moet het er eigenlijk niet over hebben maar het emotioneert mij.”

Ouders moeten bij het sluiten van het bad op zoek naar een alternatief: “Misschien moeten we dan wel gaan lessen in Zevenaar of Westervoort. Ik zou het wel heel erg vinden als ik naar een ander zwembad zou moeten.”

Verslaggever Aniek Beekman ging op bezoek bij zwembad Akwaak, waar nu nog zwemlessen gegeven worden:

AeroFitt, het andere zwembad in Duiven, heeft ook zijn handen al vol aan de zwemmers. “Ook wij hebben een wachtlijst en kunnen niet zomaar iedereen een plekje geven”, vertelt manager Kris Hebbink. Ondanks dat er misschien een concurrent wegvalt, betreuren ze de situatie. “Niemand wordt er beter van als er een zwembad verdwijnt, iedereen moet tenslotte kunnen zwemmen.”

Handtekeningen verzamelen

“Jarenlang hebben we ons best gedaan om hier iets op te bouwen”, maar nu lijkt alles in duigen te vallen volgens Van Baal. Ze is bezig met het verzamelen van handtekeningen: “Ik ga kijken wat het oplevert en dan ben ik van plan om ze aan de wethouder te overhandigen.”

Zie ook: 'Duiven heeft onzorgvuldig gehandeld met steun Akwaak'

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel