Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: De nieuwe staking in het streekvervoer leidt maandagochtend tot irritatie onder reizigers op Arnhem Centraal.

- De nieuwe staking in het streekvervoer leidt maandagochtend tot irritatie onder reizigers op Arnhem Centraal. "Ik sta al uren te wachten," zegt een man geërgerd. Hij zegt nog weinig hoop te hebben dat hij op zijn werk in Barneveld komt. Een student op een ander perron twijfelt ook: "Zo kan ik de hele week niet naar school."

De buslijnen en treinen van Arriva, Connexxion, Keolis, Breng en Qbuzz rijden deze hele week grotendeels niet. De chauffeurs staken uit onvrede over de CAO-onderhandelingen.

In de reportage van streekomroep RTV Connect valt te zien dat er naast enig begrip vooral veel onbegrip en irritatie heerst onder gedupeerde reizigers. Toch zijn er ook buschauffeurs die het werk niet neerleggen tijdens deze staking. Zij hebben echter weinig tijd om de verslaggever te woord te staan, zo blijkt uit deze video.

De tekst loopt verder onder deze reportage:

De vakbonden eisen een loonsverhoging van 10 procent voor 2023, maar de werkgevers zeggen dat ze niet meer dan 8 procent loonsverhoging kunnen geven. Voor 2024 willen de bonden 4 procent meer loon, terwijl werkgevers niet verder dan 3 procent willen gaan. Naast loonsverhoging willen buschauffeurs langer pauze. Nu is er volgens hen te weinig tijd voor een sanitaire tussenstop.

Twee weken geleden lag het vervoer ook al twee dagen plat.

Zie ook: Arriva staakt 24 uur lang, geen treinen van en naar Arnhem

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel