Bevat Video: Video
Ankeiler: Vanuit Arnhem vertrekken woensdagavond zeven vrachtauto's en twee busjes vol met hulpgoederen voor Turkije.

- Vanuit Arnhem vertrekken woensdagavond zeven vrachtauto's en twee busjes vol met hulpgoederen voor Turkije. De inzameling werd een uit de hand gelopen actie nadat een aantal vrienden via sociale media bekend maakten spullen te willen inzamelen voor overlevenden van de zware aardbevingen in Syrië en Turkije.

De respons werd overweldigend voor de vijf vrienden: zij konden het aanbod amper nog aan en riepen dinsdag op om geen spullen meer te brengen.

Het aantal goederen dat werd aangeleverd, varieert van winterse kleding tot tenten, luiers en hygiëneproducten voor vrouwen. De actie werd zo groot dat er vanuit heel Nederland spullen werden aangeleverd in Arnhem. Er is de afgelopen dagen voor zeven volle vrachtauto's aan spullen aangeleverd.

Halit Bayramoglu is één van de initiatiefnemers van de actie. Hij vertelt in gesprek met RTV Connect dat momenteel de papieren in orde worden gemaakt voordat de trucks vertrekken. "De export- en importpapieren worden nu geregeld voordat we kunnen vertrekken. Het doel is om over een week in Turkije in het rampgebied aan te komen. Sneller kan niet, want de vrachtauto's kunnen maar acht uur per dag rijden."

In deze reportage ziet u hoe honderden Arnhemmers zich inzetten om de vrachtauto's te vullen met spullen. Dit artikel loopt verder onder de video.

De vrachtauto's en twee busjes willen over een week arriveren in Turkije. Vandaaruit wordt eventueel bekeken of er ook goederen kunnen worden gebracht naar Syrië. De burgeroorlog daar maakt het leveren van goederen moeilijker.

Volgens de laatste schattingen kwamen er zeker 11.000 mensen om het leven bij de reeks aardbevingen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel