Ankeiler: De Stichting Reddingshonden (RHWW) uit Duiven meldt dat er op de vijfde dag van hun aanwezigheid in het rampgebied in Turkije vier mensen zijn gered.

- De Stichting Reddingshonden (RHWW) uit Duiven meldt dat er op de vijfde dag van hun aanwezigheid in het rampgebied in Turkije vier mensen zijn gered.

Dat meldt de stichting via Twitter.

De vrijwilligers en de reddingshonden zijn gespecialiseerd in het vinden van zowel overledenen als levenden.

Het team werkt in het zwaar getroffen Hatay in Turkije. Eerder deze week bevrijdden zij al een 13-jarig meisje onder het puin vandaan. Dinsdagavond was er ook succes toen een vader en zoon levend onder de ingestorte gebouwen werden weggehaald.

Op de website van de reddingshonden valt te lezen: 'Vanuit de SRO reddingshondengroepen horen we steeds weer hoe bijzonder de samenwerking is, maar ook hoeveel respect en bewondering ze hebben voor de andere hulpverleningsorganisaties en het ongelooflijke doorzettingsvermogen en inzet van het Turkse leger en de SAR."

Het team vertelt dat als de verbindingen het toelaten er live op nationale zenders gepraat wordt over de werkzaamheden van het team in het rampgebied.

"Ook wij willen bij deze benadrukken hoe belangrijk het is dat de bewoners uit Turkije en Syrië geholpen worden. Elke bijdrage en vorm van hulp telt. Samen staan we sterk."

Dat de reddingshonden uit Duiven en de leden van het Duivense team mensen nog levend weten te redden is bijzonder. Ruim een week na de bevingen hield men nauwelijks nog rekening met het vinden van overlevenden.

Het Urban Search and Rescue team USAR besloot eerder al om het rampgebied te verlaten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.