Bevat Video: Video
Ankeiler: Menig Arnhemmer is er vaak langsgelopen: het Maarten van Rossemhuis, ook wel bekend als het Duivelshuis. Toch zijn er maar weinig binnen geweest.

- Menig Arnhemmer is er vaak langsgelopen: het Maarten van Rossemhuis, ook wel bekend als het Duivelshuis. Toch zijn er maar weinig binnen geweest. Het pand is normaal gesproken niet voor het publiek te betreden. Gilde stadswandeling Arnhem organiseert wandeltochten waarbij bezoekers het duivelshuis vanbinnen kunnen bekijken.

“We gaan de schepenkamer, de kelder en de buitenkant van het Duivelshuis laten zien”, vertelt gids Wim Vermei vol passie over het Duivelshuis. Niet alleen over de binnenkant, maar ook over de buitenkant kent hij veel verhalen over de bijzondere geschiedenis.

'Kogelgaten in de muren'

Een van de buitengewone kenmerken van het Duivelshuis, is dat het nagenoeg intact is gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is gebouwd rond het jaar 1440, en met het overleven van de oorlog is het Duivelshuis daarmee een van de oudste panden van Arnhem. “Het is wel een pareltje”. Toch heeft de oorlog zijn sporen nagelaten: “Ongeschonden is een groot woord, want je ziet de kogelgaten in de muren zitten”.

Het Duivelshuis was nooit toegankelijk, maar eens in de zoveel tijd geeft burgemeester Marcouch de gelegenheid aan bezoekers om het pand te bezichtigen. Zijn kantoor is er ook gevestigd, maar die deuren blijven gesloten.

Op 2 maart, 6 april en 4 mei staan de gidsen van Gilde stadswandeling Arnhem voor het Duivelshuis. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Alvast een voorproefje van het Duivelshuis? Bekijk hieronder de reportage:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel