Bevat Video: Video
Ankeiler: Museum Arnhem heeft een nieuwe tentoonstelling voor een specifieke doelgroep. ‘Het volk’.

- Museum Arnhem heeft een nieuwe tentoonstelling voor een specifieke doelgroep. ‘Het volk’. Althans, zo heet de tentoonstelling waarin twee kunstenaars samen zijn gebracht in het museum. Het gaat om de Duitse kunstenaar Hans Baluschek en de Nederlandse kunstenaar Carel Willink. “Wij brengen die twee bij elkaar”, legt conservator Jelle Bouwhuis uit.

Waarom de tentoonstelling ‘Kunst voor het volk’ heet, komt volgens Bouwhuis omdat dat de gedeelde rode draad tussen de twee kunstenaars was. “Baluschek richtte zich op de arme bevolking in Berlijn, de arbeider en dak- en thuislozen, Carel Willink is heel bekend geworden in Nederland door de brede lagen van de bevolking vast te leggen op het doek.”

RTV Connect heeft geprobeerd om het ‘volk’ mee te krijgen naar de tentoonstelling. Bekijk de video om te zien hoe dat ging.

Hoe gaat het museum het voor elkaar krijgen om het volk naar de tentoonstelling te werven? “Ik moet zeggen dat ik zelf ook heel benieuwd ben wie er allemaal komt en hoeveel mensen er gaan komen.”

Volgens Bouwhuis is het museum voor iedereen: “Ik heb helemaal niet het gevoel dat het museum alleen maar voor mensen met een jasje en een dasje is.” Volgens Bouwhuis komt hij juist alle lagen van de samenleving tegen in het museum.

De tentoonstelling is van 26 feb – 25 juni met eigen ogen te bekijken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel