Bevat Video: Video
Ankeiler: De landelijke ophef naar aanleiding van een onderbroken optreden van cabaretier Wart Kamps in de Ogtent in Duiven maakt de tongen los.

- De landelijke ophef naar aanleiding van een onderbroken optreden van cabaretier Wart Kamps in de Ogtent in Duiven maakt de tongen los. Ook op straat in het dorp zélf.

Theaterdirecteur Chris van de Ven zorgde voor een mediarel nadat hij het optreden van Kamps onderbrak. Dat gebeurde nadat bijna de helft van de toeschouwers de zaal had verlaten. De directeur van het Duivense theater schreef in NRC Handelsblad dat het optreden van Kemps 'erbarmelijk slecht' was.

Na de oproep van Promenade-ster Eva Crutzen om zelfs maar helemaal niet meer naar Duiven te gaan , reageert directeur Chris van de Ven bij Omroep Gelderland. Volgens de Duivense directeur wordt er in de landelijke media nu een te negatief en eenzijdig beeld geschetst over het theaterpubliek in de provincie.

De manier waarop het theaterpubliek in Duiven nu wordt afgeschilderd wordt door inwoners van het dorpje niet onderschreven. Op straat in het dorpje lopen de meningen uiteen. Sommigen staan achter de kritieken die er zijn over het optreden van de theaterdirecteur. Anderen wijzen vooral op het ongemak voor het publiek vanwege het onvermogen van cabaretier Kamps om zijn toehoorders te kunnen doen laten lachen.

"Als een cabaretier de mensen niet aan het lachen kan krijgen, dan is er iets anders aan de hand", stelt een inwoner van het dorp als hij de verslaggever van RTV Connect te woord staat.

Tekst loopt door onder deze reportage.

De try-out van Wart Kamps loopt begin dit jaar finaal mis nadat er in de zaal maar weinig gelachen wordt om de grappen. Als de komediant probeert zijn toehoorders alsnog aan het lachen te maken door 'verkleed als God' het podium te betreden, stapt de eerste persoon in het publiek op. Kort daarna loopt zeker de helft van het publiek weg, zo vertelt de grappenmaker aan de talkshowtafel bij BNNVARA's Khalid en Sophie. De theaterdirecteur vertelt dat hij wel moest ingrijpen. "Er moest iets gebeuren."

In de uitzending van Khalid en Sophie oordeelt Promenade-ster Eva Crutzen in ferme bewoordingen dat het stilleggen van het optreden van een artiest niet had gemogen. Volgens haar is de persoon op het podium kwetsbaar tijdens een try-out. Eerder liet Jochem Myjer via sociale kanalen al weten dat er wat hem betreft nooit mag worden onderbroken tijdens een optreden van een podiumkunstenaar. "Dit mag een directeur nooit doen. Nooit. Hoe slecht een show ook is."

"Als je hebt gekozen een avond naar het theater te gaan, blijf dan zitten. Niets is onbeleefder dan dit." Ook cabaretier Jörgen Raymann vertelde op de landelijke TV dat het 'onfatsoenlijk' is om weg lopen of de show stil te leggen als er ongemakkelijk weinig kan worden gelachen om een komediant op een podium.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.