Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Taartjes, knuffels, lovende woorden én een bedrag van 7500 euro.

- Taartjes, knuffels, lovende woorden én een bedrag van 7500 euro. De honden van de Stichting Reddingshonden RHWW werden woensdag in de watten gelegd door de burgemeesters van Duiven en Westervoort. De dieren en hun baasjes verrichten levensreddend werk in Turkije na de aardbeving van vorige maand.

Het is een bijzonder gezicht, deze honden en hun baasjes in het gemeentehuis van Westervoort. De dieren en de begeleiders zijn nog maar net terug uit het rampgebied, waar ze onder de puinhopen van de aardbevingen zes mensen levend onder de brokstukken vandaan haalden.

Voorzitter Louise Smits van RHWW is blij met de waardering vanuit de eigen gemeenten én met de cheque van 7500 euro. "Het geld kunnen we goed gebruiken voor nieuwe spullen. Er is namelijk van alles kapot gegaan", aldus Smits. De stichting probeert daarnaast op creatieve wijze te bezuinigen op de aanschaf, door korting te vragen bij de aankoop van nieuwe spullen. "Ook voor eigen tenten, douchetenten en wc-tenten, zodat we meteen weg kunnen en van niemand afhankelijk zijn", legt Smits uit.

Directe steun van gemeenten

Burgemeesters Huub Hieltjes (Duiven) en Arend van Hout (Westervoort) overhandigden woensdag een cheque van 7500 euro. In tegenstelling tot verschillende andere gemeenten maakten Duiven en Westervoort geen 1 euro per inwoner over aan Giro555. "Hoe goed 555 natuurlijk ook is", zegt Hieltjes. "De colleges van burgemeester en wethouders kiezen voor steun aan de RHWW. Deze organisatie is van deze gemeenten en acteert altijd bij rampen, zowel binnen als buiten Nederland. Vandaar dat we voor dit doel kiezen."

Bekijk hier hoe de honden worden verwend:

Deel dit artikel