Bevat Video: Video
Ankeiler: Vitesse heeft vrijdagavond in de wedstrijd die in het teken stond van Theo Bos, in eigen huis verloren van AZ.

- Vitesse heeft vrijdagavond in de wedstrijd die in het teken stond van Theo Bos, in eigen huis verloren van AZ. De ploeg van Phillip Cocu was niet bij machte om het AZ echt lastig te maken in GelreDome. Door een doelpunt van Jesper Karlsson wonnen de Alkmaarders met 0-1. Er was gelukkig ook nog goed nieuws bij de Arnhemmers, want Kjell Scherpen, Million Manhoef en Ryan Flamingo zijn opgeroepen voor de voorselecties van Oranje en Jong Oranje.

Bij Vitesse keerde Carlens Arcus weer terug in het elftal, nadat hij zijn schorsing van twee wedstrijden had uitgezeten. Dit ging ten koste van Ryan Flamingo. Verder had Cocu geen wijzigingen aangebracht aan zijn elftal. De wedstrijd tegen AZ stond in het teken van Theo Bos. De eeuwige nummer vier was voor de aftrap en in de 4e minuut het middelpunt van een mooi eerbetoon.

Betere

AZ had vanaf het begin af aan het betere van het spel en het gaf Vitesse nagenoeg geen kansen om in het gewenste spel te komen. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers, maar deze konden nog door doelman Scherpen worden gekeerd. Vitesse kreeg in het begin ook nog een kans, maar deze was niet aan Manhoef besteed.

Achterstand

Na een goed half uur was AZ wederom weer een keer gevaarlijk en dit keer ook doeltreffend. Via een handige variant vanuit corner kon linksbuiten Jesper Karlsson vrij uithalen en dit deed hij doeltreffend. Het schot was hard en bleek doelman Scherpen te machtig, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Onmachtig

Na rust probeerde Vitesse wel te beginnen aan een offensief, maar tot echte kansen kwam de ploeg van Cocu niet. Het spel was te stroperig om het AZ echt moeilijk te maken. De manschappen uit Alkmaar bleven dan ook probleemloos overeind. Aan de andere kant was middenvelder Mihailovic namens AZ nog dichtbij, maar hij raakte de lat.

Onderin

Door de nederlaag moet Vitesse steeds naar onderen gaan kijken. Het gat naar plek zestien, de plek die deelname aan de nacompetitie betekent, bedraagt nog maar vijf punten. Daarbij moet gezegd worden dat FC Volendam en FC Emmen, de nummers veertien en zestien, nog tegen elkaar spelen dit weekend.

Internationals

Er was vandaag ook positief nieuws. Drie Vitessenaren zitten in de voorselecties van het Nederlands elftal. Kjell Scherpen mag hopen op een belletje van Koeman voor het grote Oranje. Terwijl Million Manhoef en Ryan Flamingo gezamenlijk op lijst staan bij Jong Oranje. Ze horen 17 maart of ze erbij zitten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel