Ankeiler: Het kan knallen, schuren, soms ergeren of juist hoop bieden: het lijsttrekkersdebat dat donderdag in het Arnhemse Rozet wordt gehouden voor de Provinciale Statenverkiezingen.

- Het kan knallen, schuren, soms ergeren of juist hoop bieden: het lijsttrekkersdebat dat donderdag in het Arnhemse Rozet wordt gehouden voor de Provinciale Statenverkiezingen. Alle achttien lijsttrekkers van de deelnemende partijen zullen met elkaar de strijd aangaan, wat het debat uniek maakt.

En de inhoud? Die heeft de burger zelf bepaald. Het Gelderse netwerk aan bibliotheken werd ingezet om op te halen wat inwoners bezighoudt en waarover zij de politici graag met elkaar in gesprek zien gaan. Daar kwamen vele reacties op. Die leidden tot onder meer stellingen over de wolf, de geitenstop, woningnood, asielzoekerscentra en armoede.

Waterschap, wat is dat?

Het voornaamste doel is de kiezer verder helpen met de keuze die op 15 maart in het stemhokje moet worden gemaakt. Naast een stem voor de Provinciale Staten, wordt daar ook een stem voor het waterschap gevraagd.

Naast de bibliotheken slaan ook verschillende omroepen uit de provincie de handen ineen om een mooi programma neer te zetten. Het debat zal dan ook te zien zijn bij zowel RTV Connect als RN7, XON en REGIO8 en is later terug te kijken via Omroep Gelderland. Ook is het te volgen via het YouTubekanaal van Rozet. De start is om 19.30 uur en het duurt tot uiterlijk 21.30 uur. De presentatie is in handen van Aniek Beekman (RTV Connect) en Huibert Veth (Omroep Gelderland).

Tweede zaal open?

Volle bak wordt het sowieso, want de zaal zit al vol. Bij voldoende inschrijvingen op de wachtlijst wordt er een extra zaal geopend waar bezoekers het debat met elkaar op een groot scherm kunnen bekijken.

Deel dit artikel