Bevat Video: Video
Ankeiler: Nu al de nodige partijen uitsluiten om mee samen te gaan in een Gelders college, dat is volgens D66 niet verstandig.

- Nu al de nodige partijen uitsluiten om mee samen te gaan in een Gelders college, dat is volgens D66 niet verstandig. Dat heeft de partij dan ook niet gedaan, aldus lijsttrekker Stan Hellegers tijdens een lijsttrekkersdebat in het Arnhemse Rozet. Hij reageert daarmee op eerdere berichtgeving dat zijn partij de BoerBurgerBeweging, PVV en JA21 uitsluit voor provinciale coalities. "We willen op inhoud de samenwerking zoeken", nuanceert hij dat.

Wel erkent Hellegers dat die samenwerking 'met een aantal partijen waarschijnlijk moeilijker wordt dan met andere partijen'. "Dat betekent niet dat we het niet zullen proberen. We gaan wel goed en kritisch kijken wat er dan in een coalitieakkoord komt en of wij daar achter kunnen staan."

Maar dat hij BoerBurgerBeweging, PVV en JA21 op voorhand uit zou sluiten, is echt te stellig, bevestigt Hellegers. De deur staat volgens hem nog altijd open.

Aan het lijsttrekkersdebat in aanloop naar de provinciale verkiezingen van woensdag 15 maart deden alle achttien lijstrekkers mee. Het debat werd live uitgezonden op vier Gelderse lokale omroepen en verschillende YouTubekanalen. De bibliotheek zelf was bovendien tot het maximum gevuld met bezoekers.

Overeenkomsten voetbal en politiek?

Heeft u het debat toch gemist en bent u er nog niet helemaal uit wat u moet stemmen volgende week? Of bent u gewoon benieuwd wie nu precies de stikstofprofessor van het stel is, hoe het gedachtengoed van Forum voor Democratie samengaat met het christelijke geloof of wat de overeenkomsten zijn tussen voetbal en politiek?

Kijk dan hier het debat terug:

Deel dit artikel