Bevat Video: Video
Ankeiler: Voor wethouder Peter Pennekamp start de dag met de handen in de aarde.

- Voor wethouder Peter Pennekamp start de dag met de handen in de aarde. Voor actie NL Doet stroopt hij de mouwen op en helpt hij de medewerkers van woonzorglocatie De Wilgenpas in Westervoort. “De moestuin moet onkruid vrij en wordt klaargemaakt voor een nieuw seizoen”, legt locatie-manager Nina Boelens uit.

Een tiental vrijwilligers is deze dag druk met het opknappen en opruimen van de moestuin, “Er komt een nieuwe klimop langs het hek van de moestuin”, aldus een van de vrijwilligers. De wethouder pakt een volle bak met klimop. “Ik sta regelmatig in de tuin”, vertelt hij met een glimlach. “Maar ik doe er nooit wat mee! Ja grasmaaien dat mag ik doen", lacht hij.

'De moestuin verbindt'

“We vinden het belangrijk om te moestuin goed bij te houden”, legt Boelens uit. Veel bewoners van het tehuis hebben volgens de locatie-manager veel plezier van de moestuin en het werkt volgens haar verbindend. “Onze chef weet altijd weer iets leuks en lekkers te maken van de groenten die uit de moestuin komen.” Ook staan er veel kleine groentes in, “Die kunnen we dan meteen plukken en opeten.”

Deze actie is volgens Boelens dan ook echt van belang voor het woonplezier van de bewoners. "Op deze manier komen zij ook sneller buiten." Volgens haar is het in de zomer vaak te warm in de appartementen waardoor een mooie tuin "net zo belangrijk is."

RTV Connect nam een kijkje bij de actie::

Op zaterdag 11 maart gaar de landelijke actie door en is ook de gemeente Duiven actief. Verschillende wethouders van de gemeente Duiven gaan aan de slag bij uiteenlopende acties. Zoals de tegels er uit en groen er in, bij de wijk de Mosterdhof, een schuur en schilder-dag bij de scouting, maar ook werkzaamheden bij een sportvereniging, staan op het programma.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel